Storm Front

1. Jak vznikla kapela ?

Kapela vznikla tak, že bubeník, čiže ja a v podstate teraz už aj spevák, som vnukol nápad nášmu bývalému spevákovi, či by sme nezaložili nejakú kapelu s národným cítením. On mal hrať na gitaru, ale povedal že by radšej spieval, tak mi dal odporúčanie a kontakt na nášho terajšieho basáka. Hodili  sme spolu pár skúšok a stretnutí, potom sa k nám ešte pripojili dvaja gitaristi. Basgitaru prevzal do rúk Peťo a kapela bola na svete.

2. Byli těžké začátky kapely ?

Začiatky boli samozrejme ťažké, kým sme sa zohrali a ujasnili si vlastne čo sa ide hrať, aké songy bude táto kapela prinášať a čo budeme vlastne prezentovať. Postupom času vznikli v kapele nezhody. Odišli dvaja gitaristi a napokon aj spevák, čiže som to musel do rúk zobrať ja za bicími. Zo starej zostavy sme ostali bohužiaľ len ja a basgitarista. Prijali sme jedného gitaristu, ale ten odohral len jeden koncert a potom z kapely odišiel. Teraz máme nového gitaristu Tomáša, ktorý s nami rád hráva. Momentálne sme v kapele už len traja, ale máme plán pribrať k nám jedeného kamaráta Maja, ktorého baví spev a má chuť spievať, tak s ním chceme určite spolupracovať.

3. Delší dobu pozorujeme, že se blíží už debutové CD. Na co se můžeme tešit ?
Áno, CD je už v podstate nahraté a touto cestou chceme za nahrávanie poďakovať nášmu dobrému kamarátovi Dimimu. Nahrávali sme ho v starej zostave, t.j. dve gitary, basa a bície. Spev som nahrával už ja, lebo ten spevák predtým už nechodieval vôbec na skúšky a bral to ľahostajne a taký prístup do kapely zásadne nepatrí. Názov nášho debutového CD nesie názov NordicFighters, keďže sme zo severu a naši kamaráti majú skupinu ľudí, ktorú pomenovali N.F., ktorú poznáme a veľmi nám pomohla, tak sme ako poďakovanie pre nich pomenovali tak aj náš album. Na albume je aj pesnička s názvom NordicFighters, ktorá je čisto venovaná im.
4. O čem budou texty a jaký styl hudby můžem očekávat?
1.CD  bude obsahovať zrejme 14 songov. Je tam viacero žánrov. Niečo je robené do Rock and rollu, niečo je robené do hardrocku a niečo do takého jemnejšieho metálu, čiže je sa načo tešiť a každý si tam nájde tu svoju skladbu. CD taktiež obsahuje Cover od kapely K.P. –  Za zástavou. Túto pieseň sme nahrali hlavne preto, lebo zatiaľ všade kde sme ju počuli bol originál iba v Live kvalite, ktorá nebola až taká dobrá na počúvanie. Samozrejme, ostatné songy sú naše, hlavne čo sa týka textovej stránky, pretože niektoré gitarové RIFI sú predsa len prebraté. Texty som v podstate skladal všetky ja, až na dva, ktoré zložil náš bývalí spevák. Texty sú o tom, ako to tu je, o tom aký je tento štát nespravodlivý, alebo o tom aká je tu justícia, skazená doba a aká tu je vláda a nespravodlivosť. Sú tam texty aj o ľuďoch, ktorý majú radi tetovanie a zároveň je táto pieseň venovaná jednému taterovi – Tučnému. Je tam song o zrade, o systéme, potom niečo zo severskej mytológie, o našich ochrancoch zákona a o pogu, tanci, ktorý mame všetci radi. Ďalej je tam pieseň Agresor, ktorá bola napísaná ako prvá a je o bitkárovi. Ako som už spomínal, každý si tam nájde ten svoj song. Viac nechceme prezrádzať 🙂
5. Máte podobný styl jako Project Vandal v jejich začátcích. Máte dokonce od nich i přebraný cover. Žeby nový nástupci?

Áno, je tam aj podobný štýl ako majú PV. Boli sme nimi dokonca inšpirovaný, ale my sme sa chceli viac zamerať na CD, v ktorom by bolo viacero žánrov muziky. Cover od nich na albume nemáme. Tá pieseň sa objavila len na deme, ktoré bolo určené len pre nás a pre blízkych kamošov.

Nástupcovia zrejme nie, pretože keď sa vydá toto CD, chceme trošku pritvrdiť, aby boli songy v tvrdšom prevedení 😀 .
6. Jste mladí kluci, jaké máte hudební vzory, kdo Vás inspiroval najvíc v hudbě z minulé a současné NS hudby?
No tých hudobných vzorov je veľa. Asi najviac nás inšpirovali tí Vandali a Ancestors. Tieto kapely nám boli také blízke, že pre tých vnímavejších je možné postriehnuť, že máme podobné štýly ako tieto kapely. Ale určite nás inšpirovali aj inšpirujú kapely ako Krátky Proces, Justícia, Buldok, Division Germania, Blitzkrieg, Excalibur a mnoho ďalších… Týchto kapiel je veľa a každá má niečo do seba.
7. Kolik koncertů jste doposud odehráli ? A který byl Váš nej?
Fúha, tak toto je ťažká otázka. Fakt netuším koľko tých koncertov bolo, nikdy sme to nerátali, ale nebolo ich veľa. No na druhej strane nehráme moc extra ani dlho, čiže uvidíme. Dúfajme, že do budúcna ich bude ešte veľa, veľa.. J Nemáme vybraté, ktorý bol náš naj koncík.. Všetky sú pre nás super. Postretávame starých známych, zahráme si dobru muziku, vypijeme pár dobre vychladených pív, atď… Čiže nejako to neposudzujeme.
8. Pojďme ješte zpět k těm coverovým verzím. Zůstanete při nich a popřípadě najdeme i nějakou na novém CD?
Samozrejme, že na koncertoch sa nehrajú len naše songy. Vždy sa tam objavujú aj covery, hlavne tie staršie skladby, až si ľudia zaspomínajú na staré časy a poriadne si zapogujú! Áno, jeden cover sa objaví aj na CD ako sme už spomínali 🙂
 
9. Jaké  jsou plány do budoucnosti kapely Storm Front?
Plány do budúcna sú jasné. Vydať toto CD, ktoré je nahraté a potom sa pustiť do nových skladieb a textov a zároveň chystať druhé CD. Ak sa teda podarí, čo bude určite trvať dlhšiu dobu. Chceme sa viac zamerať na tvrdšiu a melodickejšiu muziku. Nechceme moc predbiehať. Uvidíme čo ukáže čas…
10. Bubeník jako zpěvák, zvládáš to v pohodě?
 No zo začiatku mi to robilo problém, ale časom som sa to naučil a prispôsobil som si mikrofón k bicím, takže teraz mi to už problém nerobí. Ale zas na druhej strane nemôžem podať plný a kvalitný výkon, za bicími je to proste handicap 😀 . Ale ako som spomínal, náš kamarát Majo ma záujem s nami spievať, tak uvidíme ako sa to všetko vyvinie. Je šikovný, čiže nemal by byť problém. Uvidíme čo ukáže čas… Ale samozrejme chceme aby spievaval on, pretože ak sa bude robiť do budúcna to ďalšie CD s tvrdšou muzikou, tak by som určite nezvládal hrať technickejšie a ťažšie bicie a aj spievať.. Čiže spevák sa nám zíde a myslím že Majo je ten pravý ! 😀
 
11. Jaký máte názor na šovinizmus? Podpořili by jste společný koncert?
 Fúha… no šovinizmus. Každopádne, nie sme šovinisti a tým pádom nám nerobí problém podporiť koncert. Predsa len sme NS a mali by sme si pomáhať ako bratia a držať spolu bez ohľadu nato, či je to Maďar, Čech alebo Poliak ……
12. Jaký je Váš názor na současnou NS scénu?
 No podľa toho, či sa to týka muzikálnej alebo nemuzikálnej stránky. Po muzikálnej si myslím, že je to celkom fajn, kapiel je veľmi veľa a postupom času stále nejaké vznikajú… A čo sa týka tej nemuzikálnej stránky, taktiež si myslíme, že fajn, na koncerty chodieva dosť ľudí, ktorí podporujú nás a aj ostatné kapely, taktiež aj na akcie do ulíc vychádza vždy veľa ľudí na odpor, keď je nejaké to zhromaždenie.. Akurát nevýhoda je to, že je to už oveľa viac sledované príslušníkmi polície a našimi politikmi a vlastne celkovo celým systémom, ktorý je zhnitý a skazení! Je však pekné, že väčšina ľudí, ktorí sú NS, bojujú aj naďalej proti nim aj cez tvrdé prekážky!!! Preto ich chceme podporiť aspoň piesňami a hraním koncertov, aby sa taktiež trošku odreagovali, veď predsa každý máme svoj boj a každý ho inak prezentuje 🙂 Každopádne, celý tento systém musí byť nasratý, keď vyjde nejaké nové CD, ale nová kapela, ktorá napíše pravdu, zapojí ju do svojich piesni a vypustí do éteru. Myslím si, že to ich strašne zožiera, že sme nespokojní a hovoríme pravdu… ale veď kto by už bol spokojný stým čo systém robí ?!
13.Máte nějaký odkaz pro další mladé začínající kapely?
Áno máme! Nech sa ďalej rozvíjajú a hrajú kvalitný rock and roll, až to nezanikne a nech pokračujú v hudbe a v boji, ako bojoval aj náš brat I.S.D. (R.I.P.)
14. Děkujeme Vám za Vaše odpovědi a ať se Vám daří. Poslední slova patří Vám 🙂 
Ďakujeme aj my za oslovenie…Dúfajme, že sa nám teda bude dariť a že CD sa bude každému páčiť 😀 . Na ochutnávku z nášho nového CD je aj na našom BZ profile http://bandzone.cz/stormfront  Čaute!
S pozdravom StormFront Band

Napsat komentář